MTR & SGY aloitussivu
MTR & SGY uutiset
MTR & SGY kalenteri
Alan linkkejä
Haku
SGY Suomen Geoteknillinen Yhdistys
Eurokoodit standardien valmistumistilanne
Julkaisut
Hallitus ja toimihenkilöt
Yhdistyksestä lyhyesti
Jäsenasiat
Toimikunnat
Uusiomaarakenteet
Fise ja SGY
ISSMGE
Geotekniikan päivä 6.11.2014
Ajankohtaista
Lausuntopyynnöt
Avoimet työpaikat
Yhteystiedot
Kirjaudu sisään
MTR-FTA Maanalaisten tilojen rakentamisyhdistys

Suomen Geoteknillinen Yhdistys SGY
 
SGY on maa- ja pohjarakentamisessa aktiivisesti työskentelevien suunnittelijoiden, tutkijoiden, urakoitsijoiden, rakennuttajien sekä laite- ja materiaalitoimittajien pätevin yhteisö Suomessa.

Geotekniikka käsittelee maa- ja kallioperän teknisiä ominaisuuksia ja niiden soveltamista maa- ja pohjarakentamiseen sekä maa- pohjarakenteiden mitoitusmenetelmiä. SGY on yksi International Society for Soil Mechanics and Geotechnical Engineering ISSMGE järjestön 88 jäsenyhdistyksestä. ISSMGE_today.jpg 
           


 

           
           

Teollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen massastabiloinnissa sai GeoTeko -tunnustuspalkinnon

Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen jakaman GeoTeko –tunnustuspalkinnon sai Teollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen massastabiloinnissa. Valinnan kolmen finalistin joukosta teki SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari, joka oli tänä vuonna Liikenneviraston ylijohtaja Kari Ruohonen.

Raumalla UPM:n ja Botnian alueella tehdään uutta kenttärakennetta Sampaanalanlahdesta hyödyntäen maksimaalisesti metsäintegraattien jäte- ja sivutuotevirtoja. Pohjanvahvistustekniikkana käytetään massastabilointia, jossa hyödynnetään sideaineena kuivaa lentotuhkaa yhdessä sementtikomponentin kanssa. Ennen massastabilointia on runkoainesta parannettu käyttäen tehokkaasti erilaisia teollisuuden sivutuotteita kuten meesaa, kaoliinia ja erilaisia tuhkajakeita. Kaikki ovat peräisin viereisiltä metsäintegraateilta. Projektissa ylijäämämassat hyödynnetään niiden syntypaikoilla sekä samalla tehdään rakentamiskelvoton maa rakennuskelpoiseksi taloudellisesti ja ekologisesti.

”Uusiomateriaalien systemaattinen hyödyntäminen pitäisi kaikissa hankkeissa olla se suositeltavin ratkaisu. Tässä hankkeessa on pystytty käyttämään useita erilaisia teollisuuden sivutuotteita ja jätteitä. Aina on pyrittävä käyttämään mahdollisimman vähän hankkeen ulkopuolelta tuotavia puhtaita ja arvokkaita luonnonmaita. Stabiloinnin etuna on myös maarakennustyön kuljetusten oleellinen vähentäminen. ”, Ruohonen perustelee valintaansa.

Tunnustuspalkinnon saaneen hankkeen nimi on SaKe-projekti Sampaanalanlahden täyttö, allas A ja kohteen rakennuttaja on Rauman Biovoima Oy sekä UPM-Kymmene Oyj Rauma. Geoteknisestä suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy ja urakoitsijana on toiminut Lemminkäinen Infra Oy.

GeoTeko –tunnustuspalkinto jaettiin nyt toista kertaa. Palkinto luovutettiin Maarakennuspäivillä 26.9.2013.


Lisätietoja:
viestinta.sgy@gmail.com

 
           
       


 
           
Jäsenetulehti:

SGY tarjoaa jäsenetuna kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Geofoor-lehden. Lue uusimmat geoalan uutiset ja kiinnostavat artikkelit lehdestä 41/2014:

PDF-lehti: julkaistu 31.3.2014


           
      

      
   
           

Otamme mielellämme ehdotuksia ja aineistoa jaettavaksi tämän sivuston välityksellä.

Yhdistyksen jäsenille on tarjolla laajempi valikoima palveluja (suojatut sivut kts. Kirjaudu sisään).

Webmaster: Ilkka Vähäaho, etunimi.sukunimi@hel.fi


 

Päivitetty 21.5.2014
Tulostettava sivu
Provided by Webforum